Kapcsolatfelvétel
Kisméretű repülő robotok
2014.06.02

Hardver fejlesztésA mobil robot olyan gépezet, amely önálló mozgásra képes egy adott környezetben. Az automatizált szerkezetek kutatása és fejlesztése a modern tudományok középpontjában áll, hiszen ipari és hétköznapi civil alkalmazások egész sora képzelhető el vagy végezhető máris ilyen mobil robotok segítségével. A számos alkalmazás között említhető például a légi robotok használata a mezőgazdaságban, ahol földterületek víz-, öntözés-, illetve permetezésigényét lehet a levegőből felmérni. Az erdészetekben a fa- és növénybetegségek előfordulási arányát lehet tanulmányozni robotokkal, amelyek katasztrófavédelmi célokra is alkalmasak, hiszen olyan terület fölé is berepülhetnek, ahol az ember vezette légi jármű nincs biztonságban.

A polgári felhasználásra szánt mobil robotikai rendszerek dinamikusan fejlődő piacán magyar fejlesztések is érhetnek el sikereket.

Hardver fejlesztésA technológiai fejlesztések révén világszínvonalú tudásbázis jöhet létre az együttműködő intézmények keretein belül – hangsúlyozta Koller István, a Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék mestertanára. A 2013 elején indult projektben a BME híradástechnikával, mobil kommunikációs és távközlési technológiával foglalkozó kutatói, a Bizalom Zrt. fejlesztői és az Óbudai Egyetem szakemberei olyan robotikai rendszereket fejlesztenek, amelyek kisméretű földi és légi járművekből kialakított mobil robotokat szolgálnak ki.

A robotok szenzorokat, érzékelőket, manipulátorokat és más hasznos terheket hordozhatnak majd. Felhasználási lehetőségeik igen széles spektrumot fednek le. A fent említett alkalmazások mellett e robotok határőrizeti feladatok teljesítését is segíthetik. Infravörös kamerával éjjel-nappal felfedezhetők a magasból a határsértők – fejtette ki a BME kutatója.

A robotok olyan helyeken, például magas építmények közelében készíthetnek jó minőségű fHardver fejlesztéselvételeket, ahova emberek nehezen jutnak el és veszélyben lennének.

Link: Kisméretű repülő robotok az élet minden területén

Cégadatok

AMORES ROBOTICS Kft.
Cím: 1145 Budapest, Torontál utca 34.
Adószám: 10792917-2-42
E-mail: info@amores.hu

Ügyfélszolgálat

Ha kérdése van az oldalon található termékekkel kapcsolatban vagy a vásárlással kapcsolatban, akkor hívjon minket:
Hétköznap: 9.00-16.00
06 (30) 334-52-15