Kapcsolatfelvétel

Objektumfelmérés kis hatótávolságú repülésekkel

  A nehezen megközelíthető vagy az ember számára veszélyes környezetben lévő objektumok pilótanélküli légi járművekkel történő felmérése – a hagyományos módszerekhez képest – gyors és költséghatékony megoldást jelent. A hordozókra szerelt különböző – optikai vagy egyéb – szenzorok adatainak utólagos feldolgozásával vagy akár valós idejű megjelenítésével a felhasználók pontos képet kaphatnak a vizsgált terület állapotáról.

A lehetséges alkalmazási területek:

  • Épületek, tereptárgyak állapotfelmérése
  • Nehezen megközelíthető helyek gyors feltérképezése, megfigyelése
  • Katasztrófavédelmi és rendvédelmi feladatok támogatása

  Ebben a témakörben Magyarország meghatározó telekommunikációs szolgáltatója számára antenna-állapotfelmérést végeztünk, amelynek során nagy magasságban lévő szigetelő gyűrűk meghibásodását detektáltuk. A korábban bevett gyakorlattal összehasonlítva – melyben alpintechnikát alkalmaztak – forgószárnyas pilótanélküli repülőgép bevetésével a feladatot az adótorony üzemszerű működése mellett, gyorsan, és nem utolsósorban költséghatékonyan lehet megvalósítani.

Területfelmérések

  Merevszárnyas autonóm repülő eszközök fedélzetén elhelyezett optikai érzékelők – multispektrális, RGB, NIR, IR kamera – vagy egyéb szenzorok adatainak felhasználásával nagy területek távérzékelése valósítható meg. A küldetés során rendelkezésre álló valós idejű információk a gyors és hatékony döntéstámogatást, az érintett területről begyűjtött és eltárolt adatok pedig a későbbi, komplexebb elemzések elvégzését teszik lehetővé.
  Ebben a témakörben szakértő partnerünkkel folytatott együttműködés keretében tesztrepülésekkel demonstráltuk a nagykiterjedésű erdőterületeken pilótanélküli repülőgéppel történő erdőpusztulás detektálásának koncepcionális lehetőségét. A légi-felvételek utólagos feldolgozásával pontosan megjelölhetők a kiszáradt erdőterületek, ami alapján az erdészeti feladatok hatékonyabban tervezhetők.

A lehetséges alkalmazási területek:

  • Nagyméretű építmények, gátak, villamos-, gáz- és olajvezetékek stb. állapotfelmérése
  • Meteorológia, térképészet, földmérés, mezőgazdasági termelés támogatása, nagy területek vegetációjának feltérképezése
  • Kutató és mentőfeladatok támogatása, katasztrófák utáni kárfelmérés

Vadkár, belvíz felmérése

 További lehetséges terület felmérési alkalmazásként vadkárral és belvízzel érintett mezőgazdasági területen végeztünk vizsgálatokat. A vizsgálat célja az volt, hogy a gazdálkodók olyan adatokhoz, információkhoz jussanak, amelyek alapján pontosan megállapítható az elszenvedett kár mértéke és az érintett terület mérete.Agrárinformatikai kutatás-fejlesztés, mezőgazdasági felhasználás

  A mezőgazdaságban is egyre elterjedtebbé válnak az informatika számos területén már alkalmazott mérésadatgyűjtő rendszerek és szenzorok, valamint a begyűjtött adatok feldolgozását elvégezni képes intelligens döntés-támogató rendszerek. Ma már nem elképzelhetetlen feladat a gépek flotta-menedzsmentjének automatikussá tétele, így például a munkaórák digitális nyomon követése, hibakódok vagy más előre beállított állapotok esetén üzenetek okostelefonra történő továbbítása. Ebbe az informatikai, technológiai szintugrásba az UAV alkalmazásoknak is egyre több szerep juthat. A gyors, hatékony és olcsó megoldásnak számító rendszer használatával olyan információkhoz juthatnak hozzá a termelők, melyeket eddig műhold-képekből vagy kisgépes repülés során készített felvételekből próbáltak kinyerni.

  A precíziós mezőgazdasági termelés támogatására képes alkalmazás koncepciójának igazolása érdekében méréseket hajtottunk végre az együttműködő partnerünk által rendelkezésre bocsátott mezőgazdasági területen. A felvételek utólagos kiértékelésével a termesztett növények aktuális állapotára, a multispektrális felvételek használatával különböző vegetációs indexekre lehet következtetni. Ez a naprakész információ nagymértékben segítheti a termelőket a megfelelő szakmai és pénzügyi döntések meghozatalában. A szakmai kiállításokon és fórumokon szerzett információk, valamint saját tapasztalataink birtokában olyan további fejlesztéseket végzünk, melyek révén a precíziós mezőgazdaság a pilótanélküli eszközök számára kiemelt alkalmazási területté válhat.

  A képeken látható módon egy adott területről nagyfelbontású ortofotót készítettünk. A hordozott kamera típusától függően olyan felvételek készítése is lehetséges, amelyek a látható fénytartományon túli sávokat is érzékelnek.

Cégadatok

AMORES ROBOTICS Kft.
Cím: 1145 Budapest, Torontál utca 34.
Adószám: 10792917-2-42
E-mail: info@amores.hu

Ügyfélszolgálat

Ha kérdése van az oldalon található termékekkel kapcsolatban vagy a vásárlással kapcsolatban, akkor hívjon minket:
Hétköznap: 9.00-16.00
06 (30) 334-52-15

2016 AMORES ROBOTICS Kft. - Minden jog fenntartva